fbpx

Съставки:

8 броя пилешки бутчета
Около половин пакет Подправка за пиле Picantina
500 грама чери домати с клонка (много по вкусни са, когато се пекат с клонката)
500 грама свежи аспержи
3-4 скилидки чесън
4-5 супени лъжици зехтин
пресен босилек
сол и черен пипер
около 4-5 супени лъжици вода

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:

Предварителна подготовка: 15 мин.
Печене: 1 час и 15 мин.

Използвани продукти:

Печени пилешки бутчета с чери домати и аспержи

Приготвяне
90 мин
Порции
4-5
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Измийте добре и овкусете пилешките бутчета с 5-6 чаени лъжички Подправка за пиле Picantina. Нека да са подправени добре от всички страни. Подредете ги в голяма тава за печене.

В тавата разпределете и измитите чери домати и аспержи. Прибавете нарязания чесън и овкусете зеленчуците със сол и черен пипер. Прибавете зехтина и свежи листа босилек. Накрая, изсипете малко вода в тавата и я поставете в загрята фурна на 190°С.

Печете за 1 час и 15 минути, докато бутчетата се зачервят, а зеленчуците омекнат.

Да ви е вкусно!

ВИЖТЕ И ВИДЕО РЕЦЕПТАТА ПО–ДОЛУ и не забравайте да последвате PICANTINA в INSTAGRAM

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Picantina (@picantina.bg)

 

  Харесай