fbpx

Съставки:

8 броя пилешки бутчета
около половин пакет Picantina Подправка за пиле
500 г чери домати с клонка (много по-вкусни са, когато се пекат с клонката)
500 г свежи аспержи
3-4 скилидки чесън
4-5 с.л. зехтин
пресен босилек
сол и черен пипер
около 4-5 с.л. вода

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:

Предварителна подготовка: 15 мин.
Печене: 1 час и 15 мин.

Използвани продукти:

Печени пилешки бутчета с чери домати и аспержи

Приготвяне
90 мин
Порции
4-5
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Измиваме добре и овкусваме пилешките бутчета с 5-6 ч.л. Picantina Подправка за пиле. Хубаво е да са подправени добре от всички страни. Подреждаме ги в голяма тава за печен, където разпределяме и измитите чери домати и аспержи. Прибавяме нарязания чесън и овкусяваме зеленчуците със сол и черен пипер. Прибавяме зехтина и свежи листа босилек. Накрая изсипваме малко вода в тавата и я поставяме в загрята фурна на 190°С.

Печем за 1 час и 15 минути, докато бутчетата се зачервят, а зеленчуците омекнат.

Да ви е вкусно!

ВИЖТЕ И ВИДЕО РЕЦЕПТАТА ПО–ДОЛУ и не забравайте да последвате PICANTINA в INSTAGRAM

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Picantina (@picantina.bg)

 

  Харесай