Съставки:
8 броя пилешки бутчета
около половин пакет Picantina Подправка за пиле
500 г чери домати с клонка (много по-вкусни са, когато се пекат с клонката)
500 г свежи аспержи
3-4 скилидки чесън
4-5 с.л. зехтин
пресен босилек
сол и черен пипер
около 4-5 с.л. вода
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:
Предварителна подготовка: 15 мин.
Печене: 1 час и 15 мин.
Използвани продукти:
Печени пилешки бутчета с чери домати и аспержи
Начин на приготвяне:
Измиваме добре и овкусваме пилешките бутчета с 5-6 ч.л. Picantina Подправка за пиле. Хубаво е да са подправени добре от всички страни. Подреждаме ги в голяма тава за печен, където разпределяме и измитите чери домати и аспержи. Прибавяме нарязания чесън и овкусяваме зеленчуците със сол и черен пипер. Прибавяме зехтина и свежи листа босилек. Накрая изсипваме малко вода в тавата и я поставяме в загрята фурна на 190°С.
Печем за 1 час и 15 минути, докато бутчетата се зачервят, а зеленчуците омекнат.
Да ви е вкусно!
ВИЖТЕ И ВИДЕО РЕЦЕПТАТА ПО–ДОЛУ и не забравайте да последвате PICANTINA в INSTAGRAM
Вижте тази публикация в Instagram.