fbpx

Съставки:

4-5 бр. картофи
80 г бекон на слайсове
1 бр. нар
2-3 с.л. зехтин
1 ч.л. Picantina пушен червен пипер
1 ч.л. Picantina черен пипер
Picantina Шарена сол със самардала
Сол

Използвани продукти:

Печени картофи с бекон и нар

Приготвяне
45 мин
Порции
5
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват добре, без да се белят,  а после се подсушават. Направете прорези по тях и ги наредете в подходящ съд за печене. Добавете съвсем малко вода на дъното на съда и печете под капак за 20-30 минути. В съд смесете зехтина, пушения червен пипер и черния пипер. Намажете с тях картофите и ги оставете на огъня за още 10 минути. В сух тиган наредете слайсовете бекон. Готвят се, докато станат хрупкави. Оставете ги да изстинат и ги нарежете на ситно. Когато картофите са готови, ги сервирайте с чипса от бекон, нар и по желание може да добавите  Picantina шарена сол със самардала.

Благодарим за тази вкусна рецепта на bivouac_kitchen.

Историята

“Приключение” – това е думата, с която нашите приятели от @picantina.bg избраха да ни предизвикват да приготвим нещо празнично и любимо.
И като става дума за приключения и готвене на огън, веднага ни изникват едни печени картофи и цвърчене на бекон. А за да е по-така, защото е декември и всичко трябва да е по-специално, направихме бекона на чипс, добавихме нар и овкусихме с пушен червен пипер и шарена сол със самардала (why not).

Вижте видео рецептата:

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Bivouac – outdoor cooking and adventures (@bivouac_kitchen)

  Харесай