fbpx

Съставки:

450 г паста
300 г кайма смес
200 г домати от консерва
140 г маслини, ситно нарязани
50 мл зехтин
2 глава лук
2 морков
1 домат
1/2 ч.л. кафява захар
1/2 ч.л. Picantina босилек
1/2 ч.л. Picantina риган
сол на вкус
пармезан по желание

Използвани продукти:

Паста с доматен сос и домашни кюфтенца по сицилиански

Приготвяне
25 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Сваряваме пастата според инструкциите на опаковка и при готовност я отцеждаме. По желание добавяме 10 мл зехтин и разбъркваме, за да не се слепне.

За приготвяне на кюфтенцата:
Към 300 г кайма смес добавяме ситно нарязаните маслини, Picantina босилек, сол на вкус, оформяме малки кюфтенца. Готвим кюфтенцата в тиган с малко мазнина, по 6-7 минути от всяка страна.

За приготвянето на соса:
В тиган с малко мазнина задушаваме лука, нарязан на ситно. Добавяме моркова, а след това и доматите от консерва, захарта /за намаляне киселинността от доматите/, накрая и подправките – Picantina босилек, Picantina риган и сол на вкус. Сосът е готов, след като омекнат зеленчуците и течността се изпари.

Композиране на ястието:
В дълбока чиния сервираме порция паста, подреждаме кюфтенцата и отгоре – доматения сос. По желание поръсваме с настърган пармезан.

Picantina. Подправено с вкус.

  Харесай