Съставки:
1-2 бр. лимони
3 скилидки чесън
3 бр. авокадо
2 с.л. кисело мляко
1 кутия майонеза
1 ч.л. горчица
600 г пилешки гърди
1/3 франзела
Използвани продукти:
Панирано пилешко с майонеза и пастет от авокадо
Приготвяне
50 мин
Порции
4
Трудност
Средна
Начин на приготвяне:
- В купа разбъркваме майонеза и горчица.
- Овкусяваме със сол всяко филе и след това го овалваме най-напред в брашно, след това в сместа с майонеза, след това пак в брашно.
- Пържим ги в смес от сгорещено олио и масло.
- След като се изпържат, ги вадим от тигана и в него изсипваме сместа от панирането – майонеза и горчица и добавяме кисело мляко.
- Оставяме да се получи сос и с него поливаме готовото пиле.
- Правим пастета, като намачкаме авокадото или го пасираме, заедно с чесъна, солта и лимоновия сок.
- Режем франзелата на филийки, мажем ги с чесън, поръсваме със зехтин и печем до хрупкавост във фурна.