
Съставки:
1-2 бр. лимони
3 скилидки чесън
3 бр. авокадо
2 с.л. кисело мляко
1 кутия майонеза
1 ч.л. горчица
600 г пилешки гърди
1/3 франзела
Използвани продукти:

Панирано пилешко с майонеза и пастет от авокадо
Приготвяне
50 мин
Порции
4
Трудност
Средна
Начин на приготвяне:
- В купа разбъркайте майонеза и горчица.
- Овкусете със сол всяко филе и след това го овалвайте най-напред в брашно, след това в сместа с майонеза, след това пак в брашно.
- Изпържете ги в смес от сгорещено олио и масло.
- След като се изпържат ги извадете от тигана и в него изсипете сместа от панирането – майонеза и горчица и добавете кисело мляко.
- Оставете да се получи сос и с него полейте готовото пиле.
- Направете пастета като намачкате авокадото или го пасирате, заедно с чесън, сол и лимонов сок.
- Нарежете франзелата на филийки, намажете ги с чесън, поръсете със зехтин и изпечете до хрупкавост във фурна.