Съставки:

1-2 бр. лимони
3 скилидки чесън
3 бр. авокадо
2 с.л. кисело мляко
1 кутия майонеза
1 ч.л. горчица
600 г пилешки гърди
1/3 франзела

Панирано пилешко с майонеза и пастет от авокадо

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2)
Loading...
Приготвяне
50 мин
Порции
4
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

  1. В купа разбъркайте майонеза и горчица.
  2. Овкусете със сол всяко филе и след това го овалвайте най-напред в брашно, след това в сместа с майонеза, след това пак в брашно.
  3. Изпържете ги в смес от сгорещено олио и масло.
  4. След като се изпържат ги извадете от тигана и в него изсипете сместа от панирането – майонеза и горчица и добавете кисело мляко.
  5. Оставете да се получи сос и с него полейте готовото пиле.
  6. Направете пастета като намачкате авокадото или го пасирате, заедно с чесън, сол и лимонов сок.
  7. Нарежете франзелата на филийки, намажете ги с чесън, поръсете със зехтин и изпечете до хрупкавост във фурна.
8 харесвания