
Съставки:
1 кг пуешко филе
300 г спанак
3 с.л. Picantina подправка за пиле
1 малка глава лук
150 гр крема сирене
Picantina Italian mix
20 г лешници
3/4 сушени домата
200 г слайсове бекон
За пюрето:
3 големи моркова
1 корен пащърнак
1/2 глава целина
1 глава лук
3/4 скилидки чесън
Picantina Мащерка
Picantina розмарин
Използвани продукти:




Пълнени пуешки руладини
Начин на приготвяне:
За приготвянето на руладините можем да използваме цяло парче пуешко филе, което ще трябва предварително да разрежем внимателно и да изтъним равномерно, или пуешки шницели. Първо приготвяме месото, като леко го изтъним с чукче през стречфолио. В купичка смесваме малко зехтин или олио и 3 с.л. Picantina Подправка за пиле, сол на вкус, разбъркваме добре и заливаме месото и го овалваме от всички страни. Оставяме в хладилника да се маринова около час.
Плънката
Задушаваме нарязаните лук и спанак за около 2-3 минути. Подправяме с Picantinа чесън на гранули, Picantinа черен пипер, сол, сушените домати и запечените натрошени лешници. Оставяме плънката да изстине. На дъното на тавата слагаме нарязаните зеленчуци, подправени с малко сол, мащерка, розмарин. Поливаме със зехтин/олио.
Върху стречфолио подреждаме лентички бекон, отгоре слагаме пуешкото филе, намазано с 1 с.л. крема сирене с подправки. Върху него поставяме 1 с.л. от плънката, като отстрани оставяме по 1 см без нея. С помощта на стречфолиото завиваме стегнати рулца. Завързваме ги с дебел памучен конец и ги подреждаме върху зеленчуците в тавичката и добавяме около 100 мл вода.
Печем около 30 минути под фолио на 200°С и още 15 минути без фолио. Поливаме руладините със соса, който се е отделил при печенето, на всеки 15 минути. След като се изпекат, ги оставяме за 20 минути покрити с фолио, след това ги нарязваме и сервираме с пюрето от печените зеленчуци и сос по избор.
Благодарим за тази вкусна рецепта на Наталия Симеонова!
Историята
“Топлина. Когато чуя тази дума, веднага се пренасям в детството, при моите баба и дядо, които живееха в красиво планинско градче. И до днес си спомням топлината на печката с дърва, чайникът с розов липов чай, а какви гозби ставаха на нея… Моето празнично предложение за вкусна вечеря са Пуешки руладини, които се харесаха на всички вкъщи. Bon appétit!”