fbpx

Съставки:

1 кг пуешко филе
300 гр спанак
3 с.л. Picantina подправка за пиле
1 малка глава лук
150 гр крема сирене + Picantina Italian mix
20 гр лешници
3/4 сушени домата
200 гр бекон ленти

За пюрето:
3 големи моркова
1 корен пащарнак
1/2 глава целина
1 глава лук
3/4 скилидки чесън
Picantina Мащерка, Picantina розмарин

Използвани продукти:

Пълнени пуешки руладини

Приготвяне
120 мин
Порции
5
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

За приготвянето на руладините можете да използвате цяло парче пуешко филе, което ще трябва предварително да разрежете внимателно и да изтъните равномерно, или пуешки шницели. Първо пригответе месото, като леко го изтъните – с чукче през стречфолио. В купичка смесете малко зехтин или олио и 3 супени лъжици Picantina подправка за пиле, сол на вкус, разбъркайте добре и залейте месото и го оваляйте от всички страни. Оставете в хладилника да се маринова около час.

Плънката

Задушете нарязаните лук и спанак за около 2 – 3 минути. Подправете с Picantinа чесън на гранули,Picantinа черен пипер, сол, сушените домати и запечените натрошени лешници. Оставете плънката да изстине. На дъното на тавата сложете нарязаните зеленчуци, подправени с малко сол, мащерка, розмарин. Полейте със зехтин/олио.

Върху стречфолио, подредете лентички бекон, отгоре сложете пуешкото филе, намазано с една супена лъжица крема сирене с подправки. Върху него поставете една супена лъжица от плънката, като отстрани оставите по 1 см без нея. С помощта на стречфолиото завийте стегнати рулца. Завържете ги с дебел памучен конец и ги подредете върху зеленчуците в тавичката и добавете около 100 мл вода.

Печете около 30 мин под фолио на 200° и още 15 мин без фолио. Поливайте руладините със соса, който се е отделил при печенето, на всеки 15 мин. След като се изпекат, оставете ги 20 мин покрити с фолио, след това ги нарежете и сервирайте с пюрето от печените зеленчуци и сос по избор.

Благодарим за тази вкусна рецепта на Наталия Симеонова!

Историята

“Топлина. Когато чуя тази дума, веднага се пренасям в детството, при моите баба и дядо, които живееха в красиво планинско градче. И до днес си спомням топлината на печката с дърва, чайникът с розов липов чай, а какви гозби ставаха на нея… Моето празнично предложение за вкусна вечеря са Пуешки руладини, които се харесаха на всички вкъщи. Bon appétit!”

  Харесай