fbpx

Съставки:

8 бр. чушки
500 г кайма
1 бр. лук
2 бр. моркови
2 бр. настъргани домати
1 бр. домат (за резените)
1 ч.ч. ориз
1 ч.л. червен пипер
3 с.л. слънчогледово олио
1 ч.л. магданоз

Използвани продукти:

Пълнени чушки с ориз и кайма

Приготвяне
60 мин
Порции
6
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

Първо е важно да подготвим продуктите си. Измиваме и почистваме пипера от семките. Измиваме ориза. Нарязваме на ситно лука и моркова. Слагаме в дълбок тиган 2 с.л. олио, ориза и лука. Запържваме за 4-5 минути и добавяме Picantina Натурален червен пипер, 2 настъргани домата и 1 ч.ч. вода. Когато течността се поеме от ориза, може да добавим каймата, която е предварително овкусената с Picantina Подправка за кайма. Докато разбъркваме сместа, добавяме сол на вкус, Picantina Млян черен пипер и Picantina Магданоз.

Пълним чушките със сместа. Загряваме фурната на 200°C. След като напълним чушките ги сложим в тавата, прибавяме 1 ч.ч. вода и печем, докато ястието придобие лек загар.

Ако нямате достатъчно време да направите тази вкусна българска рецепта, можете да опитате фиксът за пълнени чушки на Picantina. За няколко минути можете да приготвите няколко вкусни порции обядът е готов.

  Харесай