Съставки:

Чушки - 8 бр.
Кайма - 500 г
Лук - 1 бр.
Морков - 2 бр.
Настърган домат - 2 бр.
Домат - 1 бр. (за резените)
Ориз - 1 ч.ч.
Червен пипер - 1 ч.л.
Слънчогледово олио - 3 с.л.
Магданоз - 1 ч.л.

Използвани продукти:

Пълнени чушки с ориз и кайма

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (0)
Loading...
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

Първо е важно да подготвите продуктите си. Измийте и почистете пипера от семките. Измийте ориза. Нарежете на ситно лука и моркова. Сложете в дълбок 2 с.л. олио, ориза и лука. Запържете за 4-5 минути и добавете “Натурален червен пипер” Picantina, 2 настъргани домата и 1 ч.ч. вода. Когато течността се поеме от ориза, можете да добавите каймата, която е предварително овкусената с “Подправка за кайма” Picantina. Докато разбърквате сместа добавете сол на вкус, “Млян черен пипер” Picantina и “Магданоз” Picantina.

Напълнете чушките със сместа. Включете фурната да се загрява на 200 градуса. След като напълните чушките ги сложете в тавата, прибавете 1 ч.ч. вода и печете, докато ястието придобие лек загар.

Ако нямате достатъчно време да направите тази вкусна българска рецепта, можете да опитате фиксът за пълнени чушки на Picantina. За няколко минути можете да приготвите няколко вкусни порции обядът е готов.