Съставки:

450 г. телешка кайма
1/2 ч.л. Picantina хималайска сол
1/2 Picantina черен пипер /мелничка/
1 ч.л. Picantina риган
2/3 ч.л. Picantina чесън на гранули
1 1/2 ч.л. Picantina едро смляно чили
1/2 ч.л. Picantina сух кориандър
1 глава лук
150 г. доматена паста
300 г. сварен черен боб от консерва
160 г. царевица
2 бр. авокадо, добре узряло
4 броя тортили (пшенични)
250 г. настърган чедър или настъргана моцарела

Допълнително за гуакамолето:
люта чушка (за предпочитане халапеньо), нарязана на дребно - по желание
1/2 връзка кориандър, нарязана на дребно
1 малък домат
2 с.л. зехтин

Използвани продукти:

Мексиканска кесадия

Приготвяне
30 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

  1. В голям тиган задушете лука и добавете каймата с подправките. Готвите за още 2-3 минути.
  2. Добавете доматената паста.
  3. Прибавете черния боб, разбъркайте и оставете настрани под капак за няколко минути, а след това прехвърляте в купа.
  4. Обелете и намачкайте авокадото в купичка. Половината количество ще се използва за приготвяне на тортилите, а другото – за сервиране.
  5. С много малко мазнина запичате в тиган първата тортила от едната страна.
  6. В едната половина на тортилата сложете малко от моцарелата, отгоре няколко супени лъжици от каймата и боба, отгоре 1 с.л. царевица, следва 1 с.л. намачкано авокадо и отгоре отново от настърганата моцарела.
    Захлупете с другата половина, за да се получи джоб.
    Внимателно обърнете тортилата, така че да не изпада плънката, за да се запече и от другата страна.
  7. Повторете с останалите тортили.
  8. Към намачканото авокадо добавете малко сол, няколко капки лайм, люспи чили и черен пипер.
  9. Нарежете на дребни кубчета домата. Сложете го в купичка и му добавете няколко капки зехтин.
  10. Прибавете малко нарязан червен лук, люта чушка (по желание) и нарязан на дребно кориандър.
  11. Сервирайте кесадиите с гуакамоле, лайм и пресен кориандър.

Picantina. Подправено с вкус.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Picantina (@picantina.bg)