Съставки:
450 г телешка кайма
1/2 ч.л. Picantina хималайска сол
1/2 Picantina черен пипер /мелничка/
1 ч.л. Picantina риган
2/3 ч.л. Picantina чесън на гранули
1 1/2 ч.л. Picantina едро смляно чили
1/2 ч.л. Picantina сух кориандър
1 глава лук
150 г доматена паста
300 г сварен черен боб от консерва
160 г царевица
2 бр. авокадо, добре узряло
4 бр. тортили (пшенични)
250 г настърган чедър или настъргана моцарела
Допълнително за гуакамолето:
люта чушка (за предпочитане халапеньо), нарязана на дребно - по желание
1/2 връзка кориандър, нарязана на дребно
1 малък домат
2 с.л. зехтин
Използвани продукти:
Мексиканска кесадия
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
- В голям тиган задушаваме лука и добавяме каймата с подправките. Готвим за още 2-3 минути.
- Добавяме доматената паста.
- Прибавяме черния боб, разбъркваме и оставяме настрани под капак за няколко минути, а след това прехвърляме в купа.
- Белим и намачкваме авокадото в купичка. Половината количество ще използваме за приготвяне на тортилите, а другото – за сервиране.
- С много малко мазнина запичаме в тиган първата тортила от едната страна.
- В едната половина на тортилата слагаме малко от моцарелата, отгоре няколко супени лъжици от каймата и боба, отгоре 1 с.л. царевица, следва 1 с.л. намачкано авокадо и отгоре отново от настърганата моцарела.
Захлупваме с другата половина, за да се получи джоб.
Внимателно обръщаме тортилата, така че да не изпада плънката, за да се запече и от другата страна. - Повторяме с останалите тортили.
- Към намачканото авокадо добавяме малко сол, няколко капки лайм, люспи чили и черен пипер.
- Режем на дребни кубчета домата. Слагаме го в купичка и му добавяме няколко капки зехтин.
- Прибавяме малко нарязан червен лук, люта чушка (по желание) и нарязан на дребно кориандър.
- Сервираме кесадиите с гуакамоле, лайм и пресен кориандър.
Picantina. Подправено с вкус.
Вижте тази публикация в Instagram.