Съставки:
125 г меко масло
180 г кафява захар
150 г бяла захар
3 яйца на стайна температура
кората от един портокал, настъргана
250 мл червено вино
200 г брашно
60 г какао
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
Използвани продукти:
Коледен кекс
Приготвяне
мин
Порции
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 180°С. Намазваме форма за кекс с диаметьр 23 см и поръсваме с какао.
Брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта смесваме в купа.
Разбиваме маслото с двата вида захар, докато сместа побелее и стане пухкава. След това добавяме яйцата и смесваме със сухата смес.
Печем на 180°С за 35-40 мин.
Благодарим за рецептата на шеф Станислав!