
Съставки:
400 мл хубаво гъсто кокосово мляко (1 консерва)
3 с.л. Picantina какао
10 г желатин или 4 г агар агар за веган вариант
2-3 ч.л. еритрол (или друг подсладител)
кокосови стърготини
вода
Използвани продукти:

Кокосова панакòта Баунти
Начин на приготвяне:
Слагаме кокосовото мляко в подходящ за котлона съд и прибавяме избрания от нас подсладител. Слагаме на котлона и разбъркваме бавно и постепенно, докато получим гладка и гореща смес. През това време слагаме желатина с малко вода да набъбне, а след това прибавяме към горещата кокосова смес, която вече сме махнали от котлона. Разбъркваме няколко пъти, докато се разтвори напълно в кокоса и прехвърляме в чашки.
Прибираме в хладилник, за да се охладят и стегнат, а след това обръщаме в чиния. За шоколадовия сос смесваме какаото с малко вода и изсипваме върху панакотата. Поръсваме с кокосови стърготини.
Толкова лека, толкова ефирна и нежна… истински диетичен десерт.
Благодарим за рецептата на Люси Евтимова!