
Съставки:
За кекса:
3 бр. яйца
150 г захар
100 г масло
200 мл прясно мляко
250 г брашно
1 пакетче Picantina бакпулвер
1 ч.л. Picantina канела
щипка сол
2 средно големи ябълки
За карамела:
300 г захар
150 г масло
125 мл течна сметана (животинска)
Използвани продукти:


Кекс с ябълки и течен карамел
Приготвяне
40 мин
Порции
8
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
1) Карамелизираме ябълките до готовност, добавяме една бучка масло.
2) Подреждаме в удобен съд.
3) В купа смесваме всички сухи съставки и добавяме останалите течни продукти. Правим карамелен сос – започваме със захарта, докато се разтопи и прибавяме бучка по бучка маслото, завършваме със сметаната.
4) Накрая готовата кексова смес излизаме в съда и печем на 180 градуса за 35 минути.
Благодарим за рецептата на шеф Станислав!