
Съставки:
За тестото:
500 г брашно
7 г суха мая (или 25 г прясна)
250 мл топло прясно мляко
75 г разтопено масло
50 г захар
1 яйце
Щипка сол
За плънката:
100 г кафява захар
2 ч.л. Picantina канела
50 г меко масло
За глазурата:
100 г крем сирене (на стайна температура)
50 г пудра захар
1-2 с.л. прясно мляко
Ванилия (по желание)
Използвани продукти:

Канелени рулца
Начин на приготвяне:
В купа смесваме топлото прясно мляко, маята и 1 ч.л. захар. Оставяме за 5-10 минути, докато маята се активира и се появи пяна.
В голяма купа пресяваме брашното и добавяме солта.
В средата правим кладенче и добавяме разтопеното масло, захарта, яйцето, активираната мая. Замесваме меко и еластично тесто (ако лепне, добавяме малко брашно). Омесваме го за около 8-10 минути. Поставяме тестото в намаслена купа, покриваме го с кърпа и оставяме да втаса за 1-1.5 часа или докато удвои обема си.
Приготвяне на плънката: В купа смесваме мекото масло, кафявата захар и канелата, докато получим хомогенна паста.
Оформяне на рулцата: Втасалото тесто разточваме върху набрашнена повърхност в правоъгълник с дебелина около 0.5 см. Мажем равномерно с канелената плънка. Навиваме тестото на стегнато руло по дължина. Нарязваме го на 10-12 равни парчета. Подреждаме ги в намаслена тава или върху хартия за печене, като оставим малко разстояние между тях. Покриваме с кърпа и оставяме да втасат за още 30-40 минути.
Печене: Загряваме фурната на 180°C с вентилатор. Печем рулцата за 20-25 минути, докато станат златисти.
Приготвяне на глазурата: В купа разбиваме крем сиренето, пудрата захар, ванилията и 1-2 с.л. мляко, докато получим гладък крем. Нанасяме глазурата върху леко топлите рулца, за да се разтопи и попие в тях.
Благодарим за рецептата на шеф Станислав!