
Съставки:
1 яйце
150 мл. прясно мляко
4 г суха мая
2 с.л. захар
30 г меко масло
2 ч.ч. брашно
щипка сол
1 ч.л. олио
За плънката:
1 с.л. Picantina канела
½ ч.ч. кафява захар
40 г меко масло
Използвани продукти:

Канелени рулца
Начин на приготвяне:
Разбъркваме млякото (на стайна температура), захарта, добавяме активираната мая и леко разбитото яйце. Продължаваме да бъркаме, като добавяме и брашното и солта, за да получим меко тесто. Тестото замесваме като към него добавяме маслото, докато поеме напълно. Оформяме на топка, намазняваме с олиото, покриваме и оставяме на топло да втаса за около час и половина. След това разточваме.
За плънката смесваме канелата, кафявата захар и маслото и разточеното тесто намазваме с получената смес. След това навиваме до оформяне на руло (с плънката навътре). Рулото нарязваме на десетина парчета. Получените канелени рулца поставяме в тава, застлана с хартия за печене, и покриваме отново, за да втасат за около половин час. След това печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 25-30 минути. Оставяме да се охладят и са готови!