fbpx

Съставки:

~1 кг пилешки гърди

За маринатата:
1 бр. яйце
1 ч.л. горчица
1-2 с.л. майонеза
2 ч.л. подправка за пиле Picantina
1 с.л. мед

За овалване преди печене:
1½ ч.л. панко панировка Picantina
100 г настъргано пармиджано

Необходими продукти за салатата:
4-5 моркова
4-5 с.л. соев сос
30 мл балсамова редукция
1 с.л. сусам
1-2 стръка пресен лук
½ връзка копър
1 с.л. мед
20-30 мл зехтин
сок от 1 лимон
1 ч.л. чили флейкс Picantina *По желание

Допълнително:
майонеза
горчица

Използвани продукти:

Хрупкаво пиле без пържене

Приготвяне
мин
Порции
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Приготвяме си голяма тава за печене, като я застиламе с хартия за печене.

Загряваме фурната на 190С°.

В купичка смесваме всички продукти за маринатата и разбъркваме добре.

Измиваме и подсушаваме пилешките гърди. Разрязваме ги през средата на филии.

В отделна дълбока чиния смесваме панко галетата и пармиджаното.

Потапяме пилешките гърди в маринатата и след това внимателно ги оваляме в панко галетата. Подреждаме ги върху тавата за печене. Желателно е да ги печем върху решетка (може и направо в тавата върху хартия за печене).

Печем ги за около 25 минути на 190С°.

Докато пилешките гърди се готвят, приготвяме салатата.

В купичка смесваме всички продукти за соса и разбъркваме. Подправяме по наш вкус, ако се налага.

Измиваме добре морковите и с помощта на белачка ги режем на ленти. Слагаме ги в дълбока купа за салата.

Изсипваме соса при морковите и разбъркваме.

Поднасяме пилешките гърди със салатата, майонеза и горчица. (или друг дип по желание).

Благодарим за рецептата на CakeAndPancake!

2 харесвания