Съставки:
~1 кг пилешки гърди
За маринатата:
1 бр. яйце
1 ч.л. горчица
1-2 с.л. майонеза
2 ч.л. подправка за пиле Picantina
1 с.л. мед
За овалване преди печене:
1½ ч.л. панко панировка Picantina
100 г настъргано пармиджано
Необходими продукти за салатата:
4-5 моркова
4-5 с.л. соев сос
30 мл балсамова редукция
1 с.л. сусам
1-2 стръка пресен лук
½ връзка копър
1 с.л. мед
20-30 мл зехтин
сок от 1 лимон
1 ч.л. чили флейкс Picantina *По желание
Допълнително:
майонеза
горчица
Използвани продукти:


Хрупкаво пиле без пържене
Начин на приготвяне:
Приготвяме си голяма тава за печене, като я застиламе с хартия за печене.
Загряваме фурната на 190С°.
В купичка смесваме всички продукти за маринатата и разбъркваме добре.
Измиваме и подсушаваме пилешките гърди. Разрязваме ги през средата на филии.
В отделна дълбока чиния смесваме панко галетата и пармиджаното.
Потапяме пилешките гърди в маринатата и след това внимателно ги оваляме в панко галетата. Подреждаме ги върху тавата за печене. Желателно е да ги печем върху решетка (може и направо в тавата върху хартия за печене).
Печем ги за около 25 минути на 190С°.
Докато пилешките гърди се готвят, приготвяме салатата.
В купичка смесваме всички продукти за соса и разбъркваме. Подправяме по наш вкус, ако се налага.
Измиваме добре морковите и с помощта на белачка ги режем на ленти. Слагаме ги в дълбока купа за салата.
Изсипваме соса при морковите и разбъркваме.
Поднасяме пилешките гърди със салатата, майонеза и горчица. (или друг дип по желание).
Благодарим за рецептата на CakeAndPancake!

