
Съставки:
600 г картофи
1 тиквичка (280 г)
1 ч.л. сол
2 яйца
1 скилидка чесън
90 г сирене чедър
30 г галета
20 г зехтин
1 с.л. Picantina подправка за картофи
Използвани продукти:

Хрупкави картофени палачинки
Начин на приготвяне:
1. Стържем на едро ренде картофите и тиквичката, посоляваме и оставяме да постоят за 15 минути, за да се отдели водата, след което прецеждаме много добре през марля.
2. Смесваме ги с яйцата, пресования чесън, настърган кашкавал, галетата и зехтина.
3. Добавяме една супена лъжица от подправката за картофи на Picantina и разбъркваме добре.
4. Изпичаме палачинките в нагорещен тиган (на средно-слаба степен), като оформим и притиснем с лъжицата да станат плоски. Печем без допълнителна мазнина, по около 4 минути от всяка страна.
5. Може да сервираме със заквасена сметана или крема сирене и да добавим по желание пуешко филе и краставичка или домат.
Благодарим за рецептата на dessertsvalley!