fbpx

Съставки:

4-5 филета от сьомга, сьомгова пъстърва или филе от друга риба по избор (препоръчително е филетата да са по дебели и рибата да е по-мазна, за да остане максимално сочна след печенето)
1-2 с.л. подходяща мазнина за пържене
1 пакет Picantina GRILLHOUSE микс от подправки за риба
1 с.л. Picantina пушен червен пипер
1 чаша Picantina японска панко панировка

За соса:
1/2 чаша гъсто кисело мляко
1/4 чаша майонеза
2 ч.л. сладко пикантен сос от чушки
1 скилидка чесън, обелена и пресована или нарязана на ситно
1 с.л. сок от лайм
1 с.л. зехтин
1 ч.л. мед
Сол и черен пипер на вкус

Използвани продукти:

Хрупкави и сочни печени рибни хапки

Приготвяне
20 мин
Порции
2
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на хапки.

Смесваме в дълбок съд един пакет Picantina Grillhouse за риба и морски дарове, Picantina японска панко панировка и пушения червен пипер.

Добавяме нарязаното филе от риба и разбъркваме, за да се покрие със сместа за паниране.

Ако искаме хапките да станат още по-хрупкави, след като сме ги оваляли веднъж в панировката, потапяме ги в разбито яйце и още веднъж ги връщаме в панировката или само в панко галетата.

Подреждаме панираните пилешки хапки в тавичка за печене и ги намазваме с малко мазнина отгоре с помощта на четка.

Изпичаме на грила във фурната за 20-25 минути на 250°С, като по средата на печенето ги обръщаме. Можем да използваме и Air Fryer (печем на 190°С за 10-12 минути, като обръщаме по средата на печенето).

За да направим соса, смесваме всички съставки в купа, разбъркваме, докато стане гладък. Наслаждаваме се веднага, докато хапките са още топли, са най-вкусни!

  Харесай