Съставки:
600 г пилешки крилца
Picantina Grillhouse за пиле 1 пакет
80 мл зехтин
За соса:
1/2 глава лук на ситно
2 скилидки чесън
1 с.л. пчелен мед
3 с.л. кетчуп
1 с.л. ябълков оцет
стрък магданоз на ситно
1 с.л. доев сос
За салатата:
1/2 червено зеле
1/2 бяло зеле
1 бр. морков
стрък магданоз
стрък копър
1 лимон
1/2 глава червен лук
2 с.л. кисело мляко
1 с.л. майонеза
1 ч.л. горчица
Сол на вкус
Използвани продукти:
Глазирани пилешки крилца със салата колсло
Начин на приготвяне:
Преди всичко почистваме добре пилешките крилца. След това ги овкусяваме с Picantina Grillhouse за пилешко месо и оставяме за 1 ч. в хладилник. За салатата нарязваме на много фино всички зеленчуци и смесваме в купа всички съставки, объркваме добре. Иии идва ред за изпичането на нашите крилца. Подреждаме добре на BBQ-то и впоследствие обръщаме от всяка страна до готовност.
След това започваме със соса. Нарязваме на ситно лук и чесън и запържваме. Добавяме останалите компоненти от рецептата за соса и оставяме за 2-3 минути да покъкри, след това поливаме крилцата с горещия сос, сервираме, поръсваме с магданоз иии хапваме! Да ви е вкусно и нека най-добрият отбор победи!
Благодарим за рецептата на шеф Станислав!