Съставки:

1 1/2 ч.ч. листа от босилек
3 ч.ч. вода
1 ч.ч. макадамия
1 ч.л. морска сол
1/2 ч.ч. зехтин
2 скилидки чесън
80 г козе сирене

Домашно песто с макадамия

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1)
Loading...
Приготвяне
20 мин
Порции
2
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

  1. Водата се поставя на котлона, докато заври силно. Листата на босилека се бланшират, като веднага се охлаждат със студена вода и се отцеждат.
  2. Листата, обелените и нарязани скилидки чесън, солта, зехтинът и сиренето се поставят в блендер. Смесва се до получаването на гладка смес.
  3. Сосът се разпределя в 2 бурканчета и се съхранява в хладилник до консумацията му.
3 харесвания