fbpx

Съставки:

500 г брашно
1 пакетче Picantina суха мая
2 яйца
125 мл прясно мляко
3 с.л. олио
няколко капки оцет
1/2 с.л. захар
50 г масло
100 г сирене
Picantina шарена сол

Използвани продукти:

Домашни сиренки

Приготвяне
мин
Порции
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Маята разтваряме в 125 мл леко топла вода. Оставяме за 10 мин., за да се активира. Прибавяме към пресятото в купа брашно. Към него добавяме затопленото мляко, яйцето, олиото, оцета, захарта. Замесваме меко тесто. Оставяме да втаса 30 мин. на топло.

Разделяме на 2 топки. Всяка топка разточваме на правоъгълна кора. Едната мажем с масло. Върху него натрошаваме сиренето. Поръсваме шарена сол. Захлупваме с втората кора. Пак мажем с масло. Разрязваме на 9-10 ленти и всяка навиваме на охлювче.

Нареждаме ги в тава с хартия за печене. Оставятме ги да втасат още 30 мин. Намазватме с разбито яйце. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор около 30 мин. Поднасяме със зрял домашен розов домат и шарена солчица.

Благодарим за рецептата на Ивайла Тодорова!

1 харесване