
Съставки:
160 г бисквити с масло
80 г разтопено масло
100 мл течна сметана
150 г пудра захар
300 г крем сирене
100 г заквасена сметана
10 г желатин
1 Picantina ванилова захар
боровинки за украса
Използвани продукти:

Чийзкейк без печене
Начин на приготвяне:
Бисквитите натрошаваме на ситни трохи с помощта на блендер и ги разбъркваме с разтопеното масло, докато получим хомогенна смес. Разпределяме във форма за торта, която е покрита с хартия за печене, и притискаме към дъното, за да се получи равна и стегната основа. Прибираме в хладилник да стегне за около 1 час. Разбъркваме добре с миксер крем сиренето, пудрата захар, заквасената сметана и ваниловата захар. Течната сметаната разбиваме до бели връхчета и добавяме постепенно към сместта, като бъркаме внимателно. Желатинът разтваряме в 60 мл студена вода до набъбване, после загряваме на водна баня и добавяме към сместа на тънка струйка, като разбиваме с миксера. Сместа изсипваме върху основата и прибираме в хладилник за няколко часа.