Съставки:
150 г тиквено пюре
250 г пшенично брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. Picantina канела
1/4 ч.л. Picantina индийско орехче
1/2 ч.л. Picantina джинджифил
70-100 г настърган чедър
60 мл прясно мляко
60 г студено масло
Използвани продукти:
Бързи маслени питки с тиква
Начин на приготвяне:
Смесваме всички сухи продукти в купа. Прибавяме маслото и го нарязваме в сместа с помощта на нож за подправки или намачкваме с вилица до получаване на консистенция на мокър пясък.
Изсипваме млякото и тиквата и оформяме на топка без да месим прекалено, за да не се разтопи маслото. Тестото ще изглежда неравно. С ръце притискаме тестото към леко набрашнен кухненски плот, така че да се оформи дебел блат. С чаша или кръгъл резец изрязваме кръгове.
Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене на разстояние 1.5-2 см. Отгоре поръсваме обилно с настърган чедър и изпичаме в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 12-15 минути.
След изпичане можем да сервираме веднага.
Благодарим за рецептата на Ели Сърбева!