Съставки:

2 кутии обикновени бисквити + 8 бисквити допълнително
½ л прясно мляко
2 п. краве масло
1 ч.ч. орехови ядки
1 с.л. ром
1 ч.ч. захар
1 с.л. Picantina ванилова захар
1 с.л. Picantina какао

Използвани продукти:

Бисквитена торта с карамелизирани орехи

Приготвяне
90 мин
Порции
10
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

Тортата е препоръчително да се направи вечер, за да може да престои една нощ в хладилник. Глазурата се декорира  на сутринта или малко преди сервиране, за да се запази обема на белтъчения крем.

По желание, може да се фиксира със сладкарска горелка , за да  придобие изкусителен карамелен цвят. Другата украсата е ваш избор, на снимката са използвани захарни снежинки. 

Бисквитите се начупват на малки парчета, заливат се с:
½ прясно мляко (топло)
1 с.л. захар
1 с.л. Picantina какао

Разбърква се с ръка или помощен прибор и се оставя настрани. 

Крем:

1 ч.ч цели орехови ядки се карамелизират с 1 ч.ч. захар. Предварително насипвате орехите върху намаслено алуминиево фолио. Загрявате захарта на средна температура, като не спирате да бъркате, докато се разтопи. Махате бързо от котлона и я изсипватe върху орехите. Изчаквате да изстине и начуквате втвърдената смес с орехите в хаванче.

В купа разбивате двете пакетчета масло с 200 гр. пудра захар и 3 жълтъка и към тях прибавяте начуканите орехи. След като изсипете орехите, разбърквате с лъжица сместа.

Разнесете крема към бисквитите. Добавяте 1 лъжица ром. Разбърквате и изсипвате в съд за торти по ваш избор, като оформяте в желаната форма и слагате в хладилник да стегне и предстои за 10-12 часа.

Украса:

3 белтъка се разбиват на силни обороти с 2 кафени чаши захар, ванилова захар Picantina, докато се получи смес, подобна на твърд сняг. Украсете по ваш избор с лъжица.

Добър апетит с Picantina!