Съставки:

2 бр. морков
1 глава карфиол
2 бр. Червена чушка
180 мл Оцет
100 мл Олио
6 г Захар
6 г Сол
2 бр. Дафинов лист
Picantina бахар
Picantina черен пипер на зърна
Picantina копър връхчета
100 г краставица

Необходими продукти за​​ кюфтенцата
Кайма микс 60/40 500 гр
50 г Червен лук
30 г Пресен лук
Picantina Подправка за кайма
Picantina Пушен червен пипер

Необходими продукти за​​ картофеното пюре
1 кг Картофи
100 г Масло
150 мл Мляко
Сол

Използвани продукти:

Бърза туршия с кюфтенца и картофено пюре

Приготвяне
50 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Начин на приготвяне на кюфтенцата

Пресният и червеният лук се нарязват на дребно, добавя се каймата, овкусена с Picantina Подправка за кайма. След това се добавя черен пипер. Сместа се разбърква добре. Каймата се оформят на топчета, които се овалват в брашно. Запичат се във фурната на 180° за 20 минути.

Начин на приготвяне на​​ картофеното пюре

Картофите се сваряват. Докато са още горещи се добавя маслото и се намачкват с телена бъркалка. После се добавя и млякото, сместа се разбърква добре.

Начин на приготвяне на​​ ​​ туршия  

Всички зеленчуци се нарязват и поставят в буркан. Към тях се добавят връхчета копър и черен пипер на зърна. В тенджера се поставят оцетът, солта, захарта, дафиновият лист, бахарът и олиото. Сместа трябва да кипне. Разбърква се от време на време. След това зеленчуците се заливат с горещата марината. 

Благодарим за тази вкусна рецепта на Виолета Стоянова.

Историята

“За мен един от най-хубавите моменти в деня е вечерята със семейството, която е изпълнена с топлина, усмивки и любима вечеря! Любимата вечеря вкъщи е много семпла, уютна и подходяща за студените зимни вечери – кюфтенца с картофено пюре и туршията. “

Вижте видео рецептата:

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от 𝑽𝒊𝒐𝒍𝒆𝒕𝒂 𝑺𝒕𝒐𝒚𝒂𝒏𝒐𝒗𝒂 (@violetastoyanova.chef)