Съставки:
2 бр. морков
1 глава карфиол
2 бр. червена чушка
180 мл оцет
100 мл олио
6 г захар
6 г сол
2 бр. дафинов лист
Picantina бахар
Picantina черен пипер на зърна
Picantina копър връхчета
100 г краставица
Необходими продукти за кюфтенцата
Кайма микс 60/40 500 гр
50 г Червен лук
30 г Пресен лук
Picantina Подправка за кайма
Picantina Пушен червен пипер
Необходими продукти за картофеното пюре
1 кг Картофи
100 г Масло
150 мл Мляко
Сол
Използвани продукти:
Бърза туршия с кюфтенца и картофено пюре
Начин на приготвяне:
Начин на приготвяне на кюфтенцата
Пресният и червеният лук нарязваме на дребно, добавяме каймата, овкусена с Picantina подправка за кайма. След това добавяме черен пипер. Сместа разбъркваме добре. Каймата оформяме на топчета, които овалваме в брашно. Запичаме във фурната на 180°C за 20 минути.
Начин на приготвяне на картофеното пюре
Сваряваме картофите. Докато са още горещи, добавяме маслото и ги намачкваме с телена бъркалка. Добавяме и млякото и разбъркваме добре.
Начин на приготвяне на туршия
Всички зеленчуци нарязваме и поставяме в буркан. Към тях добавяме връхчета копър и черен пипер на зърна. В тенджера поставяме оцета, солта, захарта, дафиновия лист, бахара и олиото. Сместа трябва да кипне. Разбъркваме от време на време. След това зеленчуците заливаме с горещата марината.
Благодарим за тази вкусна рецепта на Виолета Стоянова.
Историята
“За мен един от най-хубавите моменти в деня е вечерята със семейството, която е изпълнена с топлина, усмивки и любима вечеря! Любимата вечеря вкъщи е много семпла, уютна и подходяща за студените зимни вечери – кюфтенца с картофено пюре и туршията. “
Вижте видео рецептата:
Вижте тази публикация в Instagram.