fbpx

Съставки:

2 бр. морков
1 глава карфиол
2 бр. червена чушка
180 мл оцет
100 мл олио
6 г захар
6 г сол
2 бр. дафинов лист
Picantina бахар
Picantina черен пипер на зърна
Picantina копър връхчета
100 г краставица

Необходими продукти за​​ кюфтенцата
Кайма микс 60/40 500 гр
50 г Червен лук
30 г Пресен лук
Picantina Подправка за кайма
Picantina Пушен червен пипер

Необходими продукти за​​ картофеното пюре
1 кг Картофи
100 г Масло
150 мл Мляко
Сол

Използвани продукти:

Бърза туршия с кюфтенца и картофено пюре

Приготвяне
50 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Начин на приготвяне на кюфтенцата

Пресният и червеният лук нарязваме на дребно, добавяме каймата, овкусена с Picantina подправка за кайма. След това добавяме черен пипер. Сместа разбъркваме добре. Каймата оформяме на топчета, които овалваме в брашно. Запичаме във фурната на 180°C за 20 минути.

Начин на приготвяне на​​ картофеното пюре

Сваряваме картофите. Докато са още горещи, добавяме маслото и ги намачкваме с телена бъркалка. Добавяме и млякото и разбъркваме добре.

Начин на приготвяне на​​​​ туршия  

Всички зеленчуци нарязваме и поставяме в буркан. Към тях добавяме връхчета копър и черен пипер на зърна. В тенджера поставяме оцета, солта, захарта, дафиновия лист, бахара и олиото. Сместа трябва да кипне. Разбъркваме от време на време. След това зеленчуците заливаме с горещата марината. 

Благодарим за тази вкусна рецепта на Виолета Стоянова.

Историята

“За мен един от най-хубавите моменти в деня е вечерята със семейството, която е изпълнена с топлина, усмивки и любима вечеря! Любимата вечеря вкъщи е много семпла, уютна и подходяща за студените зимни вечери – кюфтенца с картофено пюре и туршията. “

Вижте видео рецептата:

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ???????????????????????????? ???????????????????????????????????? (@violetastoyanova.chef)

  Харесай