Съставки:
500 г кори за баница
300 г кисело мляко
4 бр. яйца
400 г сирене
5 с.л. слънчогледово олио
10 г Picantina бакпулвер
1 ч.л. сол
Заливката:
2 бр. яйца
1 ч.ч. прясно мляко
Използвани продукти:
Българска баница
Приготвяне
60 мин
Порции
10
Трудност
Средна
Начин на приготвяне:
Смесваме в голяма купа 4 яйца, 400 г сирене, 300 г кисело мляко, 5 с.л. слънчогледово олио, сол на вкус и 10 г. Picantina бакпулвер. Разбъркваме добре плънката и мажем тавата с малко олио. Подреждаме баницата, като през две кори слагаме от плънката. Отгоре заливаме със заливка от 1 ч.ч. прясно мляко и 2 разбити яйца. Печем в умерена фурна на 200°C.