Съставки:

Кори за баница - 500 г кори за баница
Кисело мляко - 300 г
Яйца - 4 бр.
Сирене - 400 г
Слънчогледово олио - 5 с.л.
Бакпулвер Picantina- 10 г
Сол - 1 ч.л.

Заливката:
Яйца - 2 бр.
Прясно мляко - 1 ч.ч.

Използвани продукти:

Българска баница

Приготвяне
60 мин
Порции
10
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

Смесете в голяма купа – 4 яйца, 400 г сирене, 300 г кисело мляко, 5 с.л. слънчогледово олио, сол на вкус и 10 г. “Бакпулвер” Picantina. Разбъркайте добре плънката и намажете тавата с малко олио. Баницата се подрежда, като през две кори се слага от плънката. Отгоре залейте със заливка от 1 ч.ч. прясно мляко и 2 разбити яйца. Печете в умерена фурна на 200 градуса.