fbpx

Състав:

Сушени зеленчуци 33% (домати на прах, чушки парчета, гъби парчета, моркови, чесън на прах и парчета), пшеничено брашно*, захар, йодирана сол, картофено нишесте, подправки 4,9% (червен пипер, чубрица, магданоз, розмарин), пълнител (малтодекстрин), овкусител (манонатриев глутамат), частично хидрогенирана растителна мазнина, аромати
*съдържа глутен

Хранителна информация (100 g):
  • Енергия
    298,4 kcal
  • Мазнини
    4,0 g
  • от които наситени
    1,9 g
  • Въглехидрати
    57,4 g
  • от които захари
    11,1 g
  • Влакнини
    3,9 g
  • Белтъци
    6,3 g
  • Сол
    11,1 g

Фикс за пилешка кавърма

Приготвяне
30 мин
Порции

4

Продукти
1 пакетче Picantina Фикс за пилешка кавърма
500 g пилешко месо
2-3 средно големи глави лук
мазнина по желание (зехтин, слънчогледово олио)

Начин на приготвяне

  1. Пилешкото месо се нарязва на ивици или късчета и се поставя в съд с предварително сгорещена мазнина. Прибавете и нарязания на полумесеци лук.
  2. Разбъркайте и добавете 1 кафена чашка топла вода (добре е да не пържите, а да задушавате). Покрийте съда с капак и задушавайте 10 минути, като от време на време разбърквайте.
  3. Залейте съдържанието на пакета Picantina Фикс за пилешка кавърма с 500 ml студена вода.
  4. Разбъркайте добре и прибавете към месото и лука. След като заври, ястието се готви на тих огън още 20 мин.

*по желание поднесете с гарнитура картофено пюре или варен ориз.
*по желание – докато задушавате каймата, прибавете предварително нарязан на кубчета лук.

Добър апетит!