Състав:
Сушени зеленчуци 33% (домати на прах, чушки парчета, гъби парчета, моркови, чесън на прах и парчета), пшеничено брашно*, захар, йодирана сол, картофено нишесте, подправки 4,9% (червен пипер, чубрица, магданоз, розмарин), пълнител (малтодекстрин), овкусител (манонатриев глутамат), частично хидрогенирана растителна мазнина, аромати
*съдържа глутен
Хранителна информация (100 g):
-
Енергия
298,4 kcal -
Мазнини
4,0 g -
от които наситени
1,9 g -
Въглехидрати
57,4 g -
от които захари
11,1 g -
Влакнини
3,9 g -
Белтъци
6,3 g -
Сол
11,1 g
FIXUP Пилешка кавърма
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Продукти
1 пакетче Picantina Фикс за пилешка кавърма
500 g пилешко месо
2-3 средно големи глави лук
мазнина по желание (зехтин, слънчогледово олио)
500 g пилешко месо
2-3 средно големи глави лук
мазнина по желание (зехтин, слънчогледово олио)
Начин на приготвяне
- Пилешкото месо се нарязва на ивици или късчета и се поставя в съд с предварително сгорещена мазнина. Прибавете и нарязания на полумесеци лук.
- Разбъркайте и добавете 1 кафена чашка топла вода (добре е да не пържите, а да задушавате). Покрийте съда с капак и задушавайте 10 минути, като от време на време разбърквайте.
- Залейте съдържанието на пакета Picantina Фикс за пилешка кавърма с 500 ml студена вода.
- Разбъркайте добре и прибавете към месото и лука. След като заври, ястието се готви на тих огън още 20 мин.
*по желание поднесете с гарнитура картофено пюре или варен ориз.
*по желание – докато задушавате каймата, прибавете предварително нарязан на кубчета лук.
Добър апетит!