Блог


  • Какво да сложим на трапезата на Сирни заговезни?

    Празникът Сирни заговезни е известен също и с името “Прошка”, защото на този ден традицията повелява младите да искат прошка от по-възрастните.

  • Рецептата, която трябва да направите поне веднъж през Коледните пости

    Наближават “Рождествените пости” или така наречените “Коледни пости”, но знаем ли всъщност каква е причината за тях? 🤔

  • ПРИКЛЮЧИЛА! Купи Picantina от участващ обект и може да спечелиш

    Тази есен Picantina ти дава двоен шанс да спечелиш. Освен кампанията в Kaufland, Picantina ти дава и тази възможност да спечелиш!

Какво да сложим на трапезата на Сирни заговезни?

Празникът Сирни заговезни е известен също и с името “Прошка”, защото на този ден традицията повелява младите да искат прошка от по-възрастните.

Рецептата, която трябва да направите поне веднъж през Коледните пости

Наближават “Рождествените пости” или така наречените “Коледни пости”, но знаем ли всъщност каква е причината за тях? 🤔

ПРИКЛЮЧИЛА! Купи Picantina от участващ обект и може да спечелиш

Тази есен Picantina ти дава двоен шанс да спечелиш. Освен кампанията в Kaufland, Picantina ти дава и тази възможност да спечелиш!

ПРИКЛЮЧИЛА! Купи Picantina от Kaufland и може да спечелиш

И ти искаш да спечелиш с Picantina,нали? Виж как по-долу. Участвай в нашата игра и имаш шанса да спечелиш една от нашите награди!

Канелен домашен сладолед – любимо изкушение

Сезонът на сладоледа е в разгара си, а пазарът е залят с голям избор от любимото ни ледено изкушение. Но няма нищо по-хубаво от домашно приготвената храна, нали?

Топ 5 трика при печенето на месо

Искате ли да оставите без думи своите близки следващия път, когато готвите вечеря вкъщи? А защо не и най-капризните гости?

Имате ли тези подправки у дома?
II-ва част

Прочете ли първа част на статията ни за най-необходимите подправки във всяка кухня? Ако не си, направи го сега, защото II-ра част продължава с нови 5, които ще те изненадат.

Имате ли тези подправки у дома?
I-ва част

Има ли по-голямо удоволствие за всеки кулинар от това да поднесе ястие на любимите си хора и да чуе “Ммм, вкусно“?

Пиперът – по-скъп от златото

Пиперът, който днес наричаме черен, расте в Източна Индия и на островите на Малайския архипелаг, който днес влиза в състава на Индонезия.

История на пицата

Неаполитанският специалитет с кръгла форма, покорил целия свят и достигнал до небцето на всеки почитател на вкусната храна, става популярно ястие през XVIII век.

Сложните гарнитури на кардинал Ришельо

В края на 1642 г. във френското провинциално градче Бурбон-Ланси настъпило невиждано оживление.

ИСТОРИЯТА НА ЛЮБО

“Да носиш балканския вкус винаги с теб или как започна любовта ми към Балканска ръсеница на Picantina”