fbpx

Блог


  • Съвети за перфектното бяло месо на грил

    Една от причините толкова да обичаме барбекюто е, че на него могат да се приготвят много разнообразни изкушения: пържоли, филе, шишчета, бургери… И разбира се, защото то е страхотен повод да се съберем с приятели в двора или градината и да се насладим на дългите летни дни. ☀️

  • Как да гриловате червено месо?

    Всички знаем, че разликата във вкуса на една перфектно и една… не толкова добре приготвена пържола, е огромна. Същото важи и за ребърцата и бургерите.

  • 10 хитрини за по-вкусно барбекю

    Какво е лятото без барбекю уикендите на двора, прекарани с приятели? Ако искате да направите тези моменти още по-вкусни, сте попаднали на точното място.

Съвети за перфектното бяло месо на грил

Една от причините толкова да обичаме барбекюто е, че на него могат да се приготвят много разнообразни изкушения: пържоли, филе, шишчета, бургери… И разбира се, защото то е страхотен повод да се съберем с приятели в двора или градината и да се насладим на дългите летни дни. ☀️

Как да гриловате червено месо?

Всички знаем, че разликата във вкуса на една перфектно и една… не толкова добре приготвена пържола, е огромна. Същото важи и за ребърцата и бургерите.

10 хитрини за по-вкусно барбекю

Какво е лятото без барбекю уикендите на двора, прекарани с приятели? Ако искате да направите тези моменти още по-вкусни, сте попаднали на точното място.

Рецептата, която трябва да направите поне веднъж през Коледните пости

Наближават “Рождествените пости” или така наречените “Коледни пости”, но знаем ли всъщност каква е причината за тях?

Какво да сложим на трапезата на Сирни заговезни?

Празникът Сирни заговезни е известен също и с името “Прошка”, защото на този ден традицията повелява младите да искат прошка от по-възрастните.

Канелен домашен сладолед – любимо изкушение

Сезонът на сладоледа е в разгара си, а пазарът е залят с голям избор от любимото ни ледено изкушение. Но няма нищо по-хубаво от домашно приготвената храна, нали?

Топ 5 трика при печенето на месо

Искате ли да оставите без думи своите близки следващия път, когато готвите вечеря вкъщи? А защо не и най-капризните гости?

Имате ли тези подправки у дома?
II-ва част

Прочете ли първа част на статията ни за най-необходимите подправки във всяка кухня? Ако не си, направи го сега, защото II-ра част продължава с нови 5, които ще те изненадат.

Имате ли тези подправки у дома?
I-ва част

Има ли по-голямо удоволствие за всеки кулинар от това да поднесе ястие на любимите си хора и да чуе “Ммм, вкусно“?

Пиперът – по-скъп от златото

Пиперът, който днес наричаме черен, расте в Източна Индия и на островите на Малайския архипелаг, който днес влиза в състава на Индонезия.

История на пицата

Неаполитанският специалитет с кръгла форма, покорил целия свят и достигнал до небцето на всеки почитател на вкусната храна, става популярно ястие през XVIII век.

Сложните гарнитури на кардинал Ришельо

В края на 1642 г. във френското провинциално градче Бурбон-Ланси настъпило невиждано оживление.