fbpx

Съставки:

1 кг свински врат
Picantina Grillhouse Steak
1-2 с.л. олио/зехтин

1 кг домати
1 връзка лук
1-2 скилидки чесън
1-2 с.л. олио/зехтин
сол, пипер

1 кг чушка сиврия
сол
лимон, копър и чесън

Използвани продукти:

Свинска Пържола с печена Сиврия и доматен сос

Приготвяне
30 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът  се нарязват на тънки филийки, а  доматите на половинки.

Свинският врат се нарязва на дебели пържоли, за да могат да се запекат по-бавно и да останат по-сочни. Поръсват се с подправки, малко зехтин и се пекат на скарата на умерен огън – за около 6-7 мин.

 

Начин на приготвяне на зеленчуците: 

Чушките се изпичат на силен огън, докато хванат съвсем лек загар и омекнат. 

В дълбок тиган се запържва лука и чесъна за около 5 минути в малко зехтин. Овкусява се със сол и пипер. Добавят се  настърганите домати и се готви на средна температура 10 тина минути, за да се изпари част от водата. 


Композиране на ястието

Пържолата се нарязва на тънки слайсчета, за да е по-крехка и приятна за хапване. Поставя се върху основа от доматен сос и чушките сиврия.

Благодарим за тази вкусна рецепта на tonchev.dimitar

Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dimitar Tonchev (@tonchev.dimitar)

  Харесай