Съставки:
1 кг свински врат
Picantina Grillhouse Steak
1-2 с.л. олио/зехтин
1 кг домати
1 връзка лук
1-2 скилидки чесън
1-2 с.л. олио/зехтин
сол, пипер
1 кг чушка сиврия
сол
лимон, копър и чесън
Използвани продукти:
Свинска Пържола с печена Сиврия и доматен сос
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на тънки филийки, а доматите на половинки.
Свинският врат се нарязва на дебели пържоли, за да могат да се запекат по-бавно и да останат по-сочни. Поръсват се с подправки, малко зехтин и се пекат на скарата на умерен огън – за около 6-7 мин.
Начин на приготвяне на зеленчуците:
Чушките се изпичат на силен огън, докато хванат съвсем лек загар и омекнат.
В дълбок тиган се запържва лука и чесъна за около 5 минути в малко зехтин. Овкусява се със сол и пипер. Добавят се настърганите домати и се готви на средна температура 10 тина минути, за да се изпари част от водата.
Композиране на ястието
Пържолата се нарязва на тънки слайсчета, за да е по-крехка и приятна за хапване. Поставя се върху основа от доматен сос и чушките сиврия.
Благодарим за тази вкусна рецепта на tonchev.dimitar
Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM