Съставки:
800 г филе от риба по избор
За соса:
2 ч.л. горчица
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 1/2 с.л. мед
30-40 мл зехтин екстра върджин
1 1/2 с.л. Picantina Grillhouse за риба
20 мл портокалов сок
20 мл сок от ананас (консерва)
1/2 ч.л. Picantina чесън на гранули
Използвани продукти:
Шишчета от риба с цитрусов сос
Приготвяне
60 мин
Порции
2
Трудност
Средна
Начин на приготвяне:
Започваме с приготвяне на соса:
- Всички продукти, необходими за соса, изсипваме в касерола: горчицата, меда, зехтина, подправките за риба, чесъна, сока от портокал и лимон и сока от ананас. Сосът готвим на слаб огън, а течността не трябва да кипва. Разбъркваме до хомогенна смес, докато медът се разтопи. Сваляме от огъня. Подправяме на вкус, като добавим още малко мед или допълнително зехтин.
- За авокадо соса:
Авокадото го белим и намачкваме в хаванче или блендер. Добавяме 1/3 от цитрусовия сос и отново намачкваме до хомогенна смес. Може да добавим още малко зехтин, за да стане по-рядко. - Нагорещяваме барбекюто и си приготвяме шишчета.
Почистваме рибата от кожата и костите и нарязваме на еднакви по големина парчета. Шишчетата нанизваме и печем на барбекюто, намазваме ги с цитрусовия сос, след като ги свалим от огъня. Шайбите ананас намазваме с цитрусовия сос и ги печем на барбекюто. Накрая изпечаме и царевицата.
Композиране на ястието:
Сервираме всичко, докато е топло, с двата вида сос.
Благодарим за тази вкусна рецепта на @cakeandpancake