fbpx

Съставки:

800 г филе от риба по избор

За соса:
2 ч.л. горчица
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 1/2 с.л. мед
30-40 мл зехтин екстра върджин
1 1/2 с.л. Picantina Grillhouse за риба
20 мл портокалов сок
20 мл сок от ананас (консерва)
1/2 ч.л. Picantina чесън на гранули

Използвани продукти:

Шишчета от риба с цитрусов сос

Приготвяне
60 мин
Порции
2
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

Започваме с приготвяне на соса:

  1. Всички продукти, необходими за соса, изсипваме в касерола: горчицата, меда, зехтина, подправките за риба, чесъна, сока от портокал и лимон и сока от ананас. Сосът готвим на слаб огън, а течността не трябва да кипва. Разбъркваме до хомогенна смес, докато медът се разтопи. Сваляме от огъня. Подправяме на вкус, като добавим още малко мед или допълнително зехтин.
  2. За авокадо соса: 
    Авокадото го белим и намачкваме в хаванче или блендер. Добавяме 1/3 от цитрусовия сос и отново намачкваме до хомогенна смес. Може да добавим още малко зехтин, за да стане по-рядко.
  3. Нагорещяваме барбекюто и си приготвяме шишчета.
    Почистваме рибата от кожата и костите и нарязваме на еднакви по големина парчета. Шишчетата нанизваме и печем на барбекюто, намазваме ги с цитрусовия сос, след като ги свалим от огъня. Шайбите ананас намазваме с цитрусовия сос и ги печем на барбекюто. Накрая изпечаме и царевицата.

Композиране на ястието:

Сервираме всичко, докато е топло, с двата вида сос.

Благодарим за тази вкусна рецепта на @cakeandpancake

1 харесване