Съставки:
Агнешко бутче /1,5-2кг/ или друго месо по избор
3-4 с.л. Picantina подправка за агнешко и дроб сарма
150 г краве масло или друга мазнина по избор
150 мл бяло вино
500 мл бульон
Съвет: не е необходимо да ползвате сол
Използвани продукти:
Печено агнешко
Начин на приготвяне:
В купа смесваме 3-4 с.л. Picantina подправка за агнешко и дроб сарма с предварително размекнато краве масло. Разбъркваме добре до хомогенна паста.
Правим разрези по повърхността на месото и мажем с маслената паста от всички страни.
Покриваме с фолио и оставяме да престои поне 4-5 часа.
След това добавяме виното, бульона и 4-5 с.л мазнина по избор.
Месото покриваме с фолио и печем във фурна за 40 минути на максимална степен с вентилатор.
След това оставяме за 3 часа на реотан на 160-170°C.
В края на времето за печене махаме фолиото, месото се полива с получения сос и печем открито на горен реотан за 20 минути, за да се получи златиста коричка.
Сервираме по желание със зелена салата или задушени картофи.
Добър апетит!
Picantina. Подправено с вкус.