fbpx

Съставки:

За каймата:

~500 г. телешка кайма
2 бр. малки глави лук
1 яйце
1 с.л. магданоз Picantina
1/2 ч.л. чесън Picantina
1 ч.л. сладък червен пипер Picantina
1 ч.л. сол

За кебапа:

2-3 бр. патладжани
30 г. доматена паста
200 г. нарязани домати от консерва
1/2 ч.л. чесън Picantina
1/2 ч.л. пикантен червен пипер Picantina
1/3 ч.л. микс от пипери Picantina
~1 ч.л. сол
3-4 с.л. зехтин
1-2 бр. клонки чери домати

Използвани продукти:

Патладжан кебап

Приготвяне
55 мин
Порции
3
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните добре. След това ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см. Оставете ги за 10 – 15 минути в солена вода, след което ги подсушете. Смесете нарязания на дребно лук и с каймата, добавете яйце и подправки. Оформете кюфтета, които да са с диаметъра на резените патладжан. Подредете кюфтетата и резените патладжан в тава. В средата сложете чери доматчетата.

За соса:

Смесете доматена паста, нарязаните домати от консерва и подправките  – черен пипер микс и лют червен пипер. Изсипете в тавата. Сложете да се пече за около 45 минути в загрята фурна на 200 градуса.

Picantina. Подправено с вкус.

Благодарим за тази вкусна рецепта на cakeandpancake.

  Харесай