fbpx

Съставки:

250 г бяло брашно
200 г меко масло (гхи)
150 г кокосова захар
40 г Picantina натурално какао
80 г орехи
2 шушулки ванилия
1 яйце

Използвани продукти:

Коледни ванилово – какаови бисквити

Приготвяне
30 мин
Порции
30 бр.
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Поставете орехите в тава за печене, покрита с хартия за печене и ги запечете във фурната на 160° за около 10-12 минути. Запечените орехи се слагат в блендер и се пасират до образуване на фино орехово брашно. 

В купа сложете пшеничното брашно, ореховото брашно, кокосовата захар, мекото масло (гхи) и яйцето и омесете добре, за да се образува хомогенно тесто. Разделете шушулките ванилия по дължина и изстържете ваниловите зърна. Сложете вътрешността от ванилията (ванилова захар) при останалите продукти в купата. Покрийте тава за печене с хартия за печене. Оформете топчета с големината на орех и ги сплескайте. Притиснете с печат с коледни мотиви. Подредете бисквитите в тавата. Печете в предварително загрята фурна на 180° с вентилатор за около 8-10 минути. Оставете бисквитите да се охладят върху метална решетка. Прехвърлете ги в плътно затваряща се кутия. Добър апетит!

Благодарим за тази вкусна рецепта на Gabriela Tsulin!

Историята

Класическите Коледни бисквитки са любимите бисквитки, които приготвям за най-любимия ни семеен празник – Коледа, и ги правя всяка година. Това е рецептата с която аз и семейството ми, свързваме празника. 
Тази рецепта е любима на семейството ми и още помня времето, когато бях малко дете, на възрастта на голямото ми момиченце – около 5 годинки, когато я приготвях заедно с мама и баба. Винаги ме връща назад в детството, когато стояхме всички заедно – три поколения жени и приготвяхме тези коледни бисквитки с аромат на орехи, какао и ванилия. “

Вижте видео рецептата:

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Gabriela Tsulin (@gabrielatsulin)

  Харесай