Съставки:
250 г бяло брашно
200 г меко масло (гхи)
150 г кокосова захар
40 г Picantina натурално какао
80 г орехи
2 шушулки ванилия
1 яйце
Използвани продукти:
Коледни ванилово – какаови бисквити
Начин на приготвяне:
Поставяме орехите в тава за печене, покрита с хартия за печене и ги запичаме във фурната на 160°C за около 10-12 минути. Запечените орехи слагаме в блендер и ги пасираме до образуване на фино орехово брашно.
В купа слагаме пшеничното брашно, ореховото брашно, кокосовата захар, мекото масло (гхи) и яйцето и омесваме добре, за да се образува хомогенно тесто. Разделяме шушулките ванилия по дължина и изстъргваме ваниловите зърна. Слагаме вътрешността от ванилията (ванилова захар) при останалите продукти в купата. Покриваме тава за печене с хартия за печене. Оформяме топчета с големината на орех и ги сплескваме. Притискаме с печат с коледни мотиви. Подреждаме бисквитите в тавата. Печем в предварително загрята фурна на 180°C с вентилатор за около 8-10 минути. Оставяме бисквитите да се охладят върху метална решетка. Прехвърлме ги в плътно затваряща се кутия. Добър апетит!
Благодарим за тази вкусна рецепта на Gabriela Tsulin!
Историята
“Класическите Коледни бисквитки са любимите бисквитки, които приготвям за най-любимия ни семеен празник – Коледа, и ги правя всяка година. Това е рецептата с която аз и семейството ми, свързваме празника.
Тази рецепта е любима на семейството ми и още помня времето, когато бях малко дете, на възрастта на голямото ми момиченце – около 5 годинки, когато я приготвях заедно с мама и баба. Винаги ме връща назад в детството, когато стояхме всички заедно – три поколения жени и приготвяхме тези коледни бисквитки с аромат на орехи, какао и ванилия. “
Вижте видео рецептата:
Вижте тази публикация в Instagram.