Съставки:

700 г телешко
50 мл олио
2 щипки черен пипер
4 бр. яйца
1 бр. маруля
4 филии ръжен хляб
1 бр. ряпа
2 бр. моркови
1 стрък целина
1 на вкус оцет

Бифтек със салата от ряпа

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1)
Loading...
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

  1. Рибицата нарежете на филии с дебелина 2-3 см.
  2. Всяка от тях начукайте с опакото на ножа лекичко.
  3. Поръсете с черен пипер без да солите за да не се стегне месото.
  4. Запържете месото от двете страни в силно загрят тиган с незалепващо дъно до златисто, но не го препържвайте.
  5. Обърнете ги с дървена щипка за да не се дупчат бифтеците.
  6. В това време в друг тиган изпържете филийки, натопени в яйца.
  7. А в трети тиган сложете олио и изпържете четирите яйца на очи.
  8. Поднесете като сложите листо от маруля върху него пържената филийка за канапе, върху нея поставете месото, а върху него яйцето.
  9. Месото може леко да се осоли. Така се усеща вкуса на месото и яйцето поотделно.
  10. Направете салатата като настържете ряпата и морковите.
  11. Направете салатата като настържете ряпата и морковите.
  12. Сервирайте бифтека със салатата като гарнитура.
2 харесвания