
Съставки:
700 г телешко
50 мл олио
2 щипки черен пипер
4 бр. яйца
1 бр. маруля
4 филии ръжен хляб
1 бр. ряпа
2 бр. моркови
1 стрък целина
1 на вкус оцет
Бифтек със салата от ряпа
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Трудност
Средна
Начин на приготвяне:
- Рибицата нарежете на филии с дебелина 2-3 см.
- Всяка от тях начукайте с опакото на ножа лекичко.
- Поръсете с черен пипер без да солите за да не се стегне месото.
- Запържете месото от двете страни в силно загрят тиган с незалепващо дъно до златисто, но не го препържвайте.
- Обърнете ги с дървена щипка за да не се дупчат бифтеците.
- В това време в друг тиган изпържете филийки, натопени в яйца.
- А в трети тиган сложете олио и изпържете четирите яйца на очи.
- Поднесете като сложите листо от маруля върху него пържената филийка за канапе, върху нея поставете месото, а върху него яйцето.
- Месото може леко да се осоли. Така се усеща вкуса на месото и яйцето поотделно.
- Направете салатата като настържете ряпата и морковите.
- Направете салатата като настържете ряпата и морковите.
- Сервирайте бифтека със салатата като гарнитура.